Gratinerad pumpa med chorizo

Gratinerad pumpa med chorizo

Av: / Foto: VK Stock
60 min
4 personer
Recept på gratinerad pumpa med chorizo.
Fler recept på:
Halloween - skrämmande goda recept, Svamp, Vitlök, Chèvre, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl bulgur
    2. 200 g kryddstark chorizo skuren i små tärningar
    3. 1 st gul lök, finhackad
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 st gul paprika i små tärningar
    6. olivolja
    7. 200 g svamp, champinjoner går bra
    8. lite färska kryddörter, t ex oregano och rosmarin
    9. salt och peppar från kvarn
    10. 2 st delade och urkärnade butternutpumpor
    11. 250 g chèvre
  1. Servering

    1. en fräsch sallad med syrlig vinägrett

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Koka bulgurn enligt förpackningens anvisningar, den ska ha lite tuggmotstånd, 10–15 min.

    2. 2.

      Stek korvbitarna så att det mesta av fettet försvinner. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj ur stekpannan. Stek lök, vitlök och paprika i en skvätt olja. Vänd ner den stekta korven. Stek svampen lätt knaprig i olja i en annan stekpanna.

    3. 3.

      Blanda ner svampen och bulgurn i pannan med korven. Smaka av med färska kryddor, salt och peppar. Fördela i pumpahalvorna. Smula osten över och tryck gärna till så att lite kommer ner i fyllningen.

    4. 4.

      Ställ in i 180° varm ugn och baka i 20–30 min. Börjar osten och fyllningen se för brun ut, täck med folie de sista minuterna.

    5. 5.

      Servera gärna tillsammans med en fräsch grönsallad och en syrlig vinägrett.

Är innehållet i detta recept olämpligt?