Gratinerad lax med potatis

Gratinerad lax med potatis

Av:
50 min
4 portioner
Serveras med skirat smör.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 700 g fast potatis
    2. 300 g laxfilé
    3. 150 g kallrökt lax
    4. 5 cm purjolök
    5. ½ gul lök
    6. 125 g färsk spenat
    7. ½ dl fint skuren dill
    8. ½ dl hackad persilja
    9. 3 dl gräddmjölk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen (oskalad) i ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen kallna.

    2. 2.

      Skiva under tiden laxen, purjolöken och löken.

    3. 3.

      Fräs spenaten lite lätt i olivolja med purjolök och lök. När spenaten mjuknat, lägg i dill och persilja.

    4. 4.

      Skala och skiva potatisen. Varva sedan alla ingredienser i en form och avsluta med potatis och lax på toppen.

    5. 5.

      Koka upp gräddmjölken, häll över potatis och lax. Salta och peppra. Låt stå i ugnen i 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?