Gratinerad hummer med parmesan, fänkål, dill och citron

Gratinerad hummer med parmesan, fänkål, dill och citron

Av: / Foto: Lina Eidenberg Adamo
Hummer är perfekt dejtmat – lagom mättande och alltid lyxigt. Här gratinerad med parmesan och fänkål. Servera med citron och garnera med dill.
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kokta humrar
    2. 100 g fänkål
    3. 2 äggulor
    4. 1 vitlöksklyfta
    5. 1 msk dijonsenap
    6. 1 dl rapsolja + olja till stekning
    7. 1 dl färska örter, t.ex. persilja, dill, rosmarin
    8. 1/2 dl riven parmesanost
    9. salt och peppar
  1. Servering

    1. citron
    2. 2 msk finhackad dill eller timjan

Gör så här

    1. 1.

      Dela humrarna och lägg dem i en ugnsfast form.

    2. 2.

      Skär fänkålen i bitar och fräs mjuk 
i olja utan att den tar färg. Låt fänkålen svalna.

    3. 3.

      Mixa äggulor, vitlök, fänkål och senap 
i matberedare. Tillsätt oljan långsamt i en fin stråle. Det ska bli majonnäskonsistens.

    4. 4.

      Vänd ner örter och riven parmesan. Salta och peppra efter smak.

    5. 5.

      Täck humrarna med fänkåls och parmesansmeten. Gratinera 
i ugn på 200° i ca 5 minuter eller tills allt har fått fin färg. Servera med citronbitar och garnera med dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?