Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Av:
6 menyportioner
Ugn 250 grader
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 5 st kokta humrar
    2. 4 st schalottenlökar
    3. 1 röd chilipeppar
    4. 2 msk smör till stekning
    5. 75 g smör
    6. 1 dl hackad gräslök
    7. 1 1/2 dl hackad persilja
    8. 1 dl creme fraiche
    9. 4 dl tärnat vitt bröd

Gör så här

    1. 1.

      Dela humrarna försiktigt på längden så att skalen håller ihop. Ta bort matsäcken som sitter närmast huvudet och den mörka tarmen. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär det i små bitar. Låt hummerköttet i skalet vara kvar.

    2. 2.

      Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i en stekpanna med smör. Låt svalna.

    3. 3.

      Rör ihop rumsvarmt smör, gräslök, persilja, creme fraiche, bröd, hummer och lökfräs. Salta.

    4. 4.

      Fördela fyllningen i skalen och gratinera högt upp i ugnen, ca 5 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?