Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Av:
45 min
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 stor hummer
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 2 msk smör
    4. 2 msk vetemjöl
    5. ~2 dl grädde+hummerspad
    6. 1/2 smulad fiskbuljongtärning
    7. 1 knivsudd cayennepeppar
    8. 1 msk vermouth
    9. 1 äggula
    10. 3-4 msk riven ost
    11. 2 msk ströbröd

Gör så här

    1. 1.

      Tina hummern och klyv den. Ta bort tarmen och ta ur köttet, skär det i småbitar. Ta tillvara på allt spad. Klorna kan också knäckas och tas tillvara i stuvningen eller sparas för att ätas "naturell".

    2. 2.

      Dela vitlöksklyftan och pressa den med tummen i botten på en liten kastrull, så att saften pressas ur. Ta ur alla lökbitar. Smält smör i kastrullen och blanda i mjölet. Späd med grädde och krabbspad, lite i taget. Smula i fiskbuljongtärning och låt koka ca 5 min. Rör då och då, stuvningen ska vara riktig tjock, den tunnar ut sig ordentligt när hummerköttet kommer i. Smaka av med cayenne och vermouth. Vispa i äggulan och låt stuvningen svalna lite. Blanda försiktigt i hummerköttet.

    3. 3.

      Fyll hummerskalet med stuvningen. Strö över riven ost och ströbröd. Gratinera 3 min på grill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?