Gratinerad festgryta med fisk

Av: / Foto: Anna Skoog, Peter Kam
30 min
4 portioner
Recept på festgryta med fisk och tomater.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g sej- eller torskfilé
    2. ½ tsk salt
  1. Sås

    1. 1 stor gul lök
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 3 msk olivolja
    4. ½ hönsbuljongtärning ⒼⓁ
    5. 1 burk krossade tomater, gärna med chili, 400 g
    6. 2 dl vatten
    7. ¾ dl svarta oliver
    8. 3 msk hackad persilja
    9. 75 g smulad fetaost Ⓛ
  2. Tillbehör

    1. potatis
    2. citronklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i bitar. Salta bitarna och lägg dem i en smord ugnsform. Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk och glansig i olja cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och rör om. Tillsätt tomater, vatten och oliver och sjud 5 minuter. Blanda i hälften av persiljan.

    3. 3.

      Fördela såsen och fetaosten över fisken. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter eller tills fisken är klar. Garnera med persilja. Servera med potatis och citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?