Gratinerad falukorv à la Italien

Gratinerad falukorv à la Italien

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
4 port
Vardagsfavoriten korv går att variera i det oändliga. Piffa falukorven med nya smaker, prova mozzarella, basilika och parmesanost.
Fler recept på:
Svensk husmanskost
Annons

Ingredienser

    1. 1 falukorvsring, ca 800 g
    2. 2 burkar körsbärstomater à 400 g
    3. 2 tsk balsamvinäger
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 tsk torkad timjan
    6. salt, svartpeppar
    7. 2 gula lökar
    8. 2 påsar mozzarella à 125 g
    9. 1 kruka basilika
    10. 1/2 dl parmesanost, finriven

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta, peppra och blanda runt.

    3. 3.

      Skär djupa snitt i korven med 1 cm mellanrum och lägg den i formen.

    4. 4.

      Skär lök och mozzarella i tunna skivor. Fyll varje snitt med lök, mozzarella och basilika och strö över parmesanosten.

    5. 5.

      Gratinera i ugn i cirka 20 minuter eller tills osten fått färg. Servera med kokt pasta.

Fler recept på:
Svensk husmanskost
Är innehållet i detta recept olämpligt?