Gratinerad chorizopytt

Gratinerad chorizopytt

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
4 portioner
Använd en stekpanna som tål ugnsvärme. Annars går det lika bra att ugnsbaka pytten i en gratängform.
Fler recept på:
Gratäng, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 700 g potatis
    3. 2 st röda paprikor
    4. 1 st stor gul lök
    5. 3 st chorizor
    6. olivolja till stekning
    7. salt och peppar
    8. 1 burk färdig tomatsås, ca 400 g
    9. 1 dl crème fraiche
    10. 1 dl grädde
    11. 1 msk grov dijonsenap
  1. Garnering

    1. ev färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatisen nästan mjuk och skär den sedan i bitar. Skär paprikor, lök och korvar i ungefär lika stora bitar och stek allt tillsammans i olivolja i en stor stekpanna tills det får lite färg. Salta och peppra. Häll över på en tallrik.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225°. Häll ner tomatsåsen i pannan, eller en gratängform, och lägg grönsaksblandningen ovanpå.

    3. 3.

      Blanda crème fraiche med grädde och senap. Ringla såsen över grönsakerna och gratinera mitt i ugnen 20 minuter.

    4. 4.

      Servera nygratinerad och garnerad med lite färsk timjan.

Fler recept på:
Gratäng, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?