Gratinerad avokado

Gratinerad avokado

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
4 personer
Recept på gratinerad avokado fylld med quinoa och chilli.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Avokado, Chili, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 2 st avokador
  1. Fyllning

    1. 2 dl quinoa
    2. 5–6 st cocktailtomater
    3. 1 st liten gul lök
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1 st chili
    6. matolja till stekning
    7. salt och peppar
    8. 100 g grovriven cheddarost
    9. skal och saft av 1 citron
    10. ½ dl finhackad koriander
    11. 4 msk panko eller vanligt ströbröd
  2. Servering

    1. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av.

    2. 2.

      Grovhacka tomaterna, skala och finhacka löksorterna samt kärna ur och finhacka chilin.

    3. 3.

      Dela och kärna ur avokadon. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Spara skalen. Sätt ugnen på 200°.

    4. 4.

      Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör i lök, vitlök och chili och fräs runt i 5–6 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ihop med avokadon. Tillsätt resterande ingredienser utom pankon, smaka av och blanda väl.

    5. 5.

      Placera avokadoskalen i fyra muffinsformar och skeda i röran. Strö på panko och baka längst ner i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en god sallad.

Tips från kocken

Vill du ha en matigare variant så kan du blanda i gårdagens kyckling, korv, stek eller vad du har hemma.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Avokado, Chili, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?