Gräslökslax med citronsås

Gräslökslax med citronsås

Av: / Foto: Katja Kristoferson
20 min
2 portioner
Enkel och riktigt god laxrätt och citronsås.
Fler recept på:
Dill, Potatis, Broccoli, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 2 bitar laxfilé à 140 g
    2. salt och peppar
    3. 2 msk gräslök
    4. 1 tsk arrowrot
    5. 1½ dl fiskbuljong, gärna från fond ⒼⓁ
    6. 1 msk pressad citron
    7. 2 msk vitt vin
    8. ½ msk smör Ⓛ
    9. 3 msk hackad dill
  1. Garnering och tillbehör

    1. dill och gräslök
    2. 200 g kokt, pressad potatis
    3. 150 g kokt broccoli

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Krydda laxen och lägg i bitarna i en ugnsform och strö gräslöken över.

    2. 2.

      Stek mitt i ugnen 10–15 minuter.

    3. 3.

      Vispa ut arrowrot i fiskbuljongen tillsammans med citronsaft och vin. Koka upp under omrörning. Vispa ner smöret. Rör ner dillen strax före servering

Fler recept på:
Dill, Potatis, Broccoli, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?