Grapefruktmarmelad

Grapefruktmarmelad

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
5 dl
Smarrigt sött och gott beskt på frukostmackan eller sconesen!
Fler recept på:
Frukost, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 3 st röda grapefrukter
    2. 1 st liten citron
    3. 3 dl syltsocker

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta, skala och skär ner grapefrukt och citron i mindre bitar. Pressa ur all saft från det avskurna. Skär sen av det vita från skalet och strimla skalet. Lägg fruktkött, saft och strimlat skal i en kastrull och koka under omrörning i ca 20 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare ca 7-10 minuter. Häll upp på väl rengjord burk.

Tips från kocken

Osäker på om marmeladen har blivit tillräckligt fast för din smak? Lägg en klick på en assiett, sätt i kylen, låt stå tills svalnad. Då ser du hur konsistensen kommer att bli.
Fler recept på:
Frukost, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?