Granola med hasselnötter & dadlar

Granola med hasselnötter & dadlar

Av:
450 gram
Annons

Ingredienser

    1. 3.5 dl havregryn
    2. 1.5 dl dinkelflingor
    3. 0.5 dl solroskärnor
    4. 5 st torkade dadlar
    5. 1 msk linfrön
    6. 0.5 dl hasselnötter, skalade och delade
    7. 0.5 msk nyponpulver
    8. 1 krm bergssalt
    9. 1 dl koncentrerad äppeljuice
    10. 2 msk neutral olja

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 125 grader, varmluft

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser i en skål, utom de torkade dadlarna. Blanda vätskorna separat.

    3. 3.

      Blanda samman torra ingredienser med vätskan grundligt.

    4. 4.

      Grovhacka dadlarna.

    5. 5.

      Fördela granolablandningen jämnt på en bakpappersklädd plåt och grädda längst ner i ugnen i totalt ca. 20-25 minuter.

    6. 6.

      Efter 10 minuter, rör om granolan så att den inte blir bränd.

    7. 7.

      Några minuter innan det är klart, placera även den torkade, grovhackade, frukten i ugnen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?