Granola

Granola

Av:
55 min
20 port
Annons

Ingredienser

    1. 2,5 dl sötmandlar
    2. 2,5 dl valnötter
    3. 1 dl pekannötter
    4. 1 dl cashewnötter
    5. 0,5 dl solrosfrön
    6. 0,5 dl honung (smält)
    7. 3 msk kokosolja (smält)
    8. 1,5 msk vaniljpulver
    9. 1 msk kanel
    10. 1 dl kokos
    11. 1 tsk havssalt
    12. 1 dl russin

Gör så här

    1. 1.

      Lägg nötter och frön i blöt över natten i lättsaltat vatten. Sila bort vattnet och skölj nötter och frön.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 160°C.

    3. 3.

      Mixa nötter och frön i en matberedare tills de är stora som havregryn.

    4. 4.

      Tillsätt honung, kokosolja, vaniljpulver, kanel, kokos och salt och mixa snabbt tills allt är blandat.

    5. 5.

      Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen. Rör om då och då och ta ut när granolan är fint gyllenbrun efter 20-30 min.

    6. 6.

      Låt svalna och blanda sedan i russinen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?