Grahamsrutor

Grahamsrutor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
85 min
24 rutor
Utsökta och juliga matbröd!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 25 g jäst
    3. 4 dl vatten, 37°
    4. 1½ tsk salt
    5. 2 msk honung
    6. 250 g lättkvarg
    7. 3 dl grahamsmjöl
    8. 10–11 dl vetemjöl special
    9. 25 g mjukt smör

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en skål och lös den i det ljumma vattnet. Tillsätt salt, honung, kvarg, grahamsmjöl och ca hälften av vetemjölet.

    2. 2.

      Blanda i smöret och det mesta av det resterande vetemjölet. Arbeta degen väl så att den blir smidig och blank. Låt jäsa övertäckt 50–60 min.

    3. 3.

      Platta ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Skär degen i rutor. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?