Gräddstuvade makaroner

Gräddstuvade makaroner

Av:
30 min
4 portioner
Makaroner långkokta i gräddmjölk. Fantastiskt gott till köttbullar eller falukorv! För ännu krämigare och gräddigare resultat kan man med fördel ta 50/50 grädde och mjölk, men ta inte mer grädde än så, då skär det sig.
Annons

Ingredienser

  1. Stuvade makaroner

    1. 4 dl Standardmjölk 3%
    2. 2 dl Vispgrädde 40%
    3. 4 dl Gammaldags makaroner
    4. 1 tsk Örtsalt eller salt
    5. 1 krm Vitpeppar
    6. 1 krm Malen muskot

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp gräddmjölken i en inte alltför stor kastrull. Häll i kryddorna i gräddmjölken och rör om.

    2. 2.

      Värm gräddmjölken tills den sjuder. Det gör inget om den kokar, men det kokar över väldigt lätt och väldigt plötsligt, så håll koll.

    3. 3.

      Häll i makaronerna och sänk värmen lite så det småsjuder.

    4. 4.

      Sjud till önskad konsistens, 15-25 minuter. Rör om då och då. Var noga med att röra i botten, både mjölkprodukter och pasta vill gärna fastna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?