Gräddig kycklingfilé med pressgurka

Gräddig kycklingfilé med pressgurka

Av:
4 portioner
Saftiga kycklingfiléer som först bryns och sedan får puttra i en ljuvligt god gräddsås smaksatt med umamirik soja. Servera med nykokt ris och en klassisk pressgurka vars friska smak och krispiga textur gifter sig fint med den krämiga kycklinggrytan. Garne
Annons

Ingredienser

  1. Gurka

    1. 2 msk strösocker
    2. 1 msk ättika (12%)
    3. 1 msk vatten
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1 st gurka
    6. 1/2 ask gräslök (à 20 g)
    1. 4 port ris eller annat
  2. Kyckling

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 1 msk smör eller margarin
    3. salt och peppar
    4. 1 msk kinesisk soja
    5. 1 1/2 dl vispgrädde
    6. 1 1/2 dl mjölk
    7. 2 tsk majsstärkelse
    1. 65 g röd mangold

Gör så här

    1. 1.

      Gurka: Blanda en lag av socker, ättika, vatten och salt i en bunke och rör tills sockret löst sig. Hyvla gurkan tunt och vänd ner i lagen. Rör då och då. Hacka gräslöken och vänd ner eller servera vid sidan av.

    2. 2.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    3. 3.

      Kyckling: Dela filéerna en gång på längden. Bryn dem på båda sidor i matfettet i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll i soja och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Vänd då och då på filéerna.

    4. 4.

      Lyft upp filéerna ur pannan. Blanda mjölken med majsstärkelsen och vispa ner i pannan. Låt sjuda några minuter under omrörning och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen i såsen.

    5. 5.

      Servera kycklingen med ris, gurka och mangold.

Är innehållet i detta recept olämpligt?