Gräddig kyckling & kantareller

Gräddig kyckling & kantareller

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
4 port
Härlig höstig middag med kyckling, ugnsstekt potatis, kantareller och vinbärsgelé.
Fler recept på:
Kantareller, Potatis, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé, lår- eller bröst-
    2. 1 msk kinesisk soja
    3. 1 st gul lök
    4. 200 g kantareller eller champinjoner
    5. 1 msk smör
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm vitpeppar
    8. 3 dl vatten
    9. 2 msk konc kalvfond
    10. 2 dl grädde
    11. 2 msk vetemjöl
    12. 1 dl hackad persilja
  1. Servering

    1. ugnsstekt potatis
    2. haricots verts
    3. vinbärsgelé

Gör så här

    1. 1.

      Putsa filéerna och skär dem i strimlor. Blanda dem med soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen.

    2. 2.

      Stek kött, lök och svamp i smör i omgångar. Salta och peppra och lägg över allt i en gryta. Häll på vatten och fond och låt grytan puttra 7–8 min. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i grytan. Låt sjuda 5 min. Vänd ner persilja.

Tips från kocken

Kycklinglårfilé kan vara lite dyrare än bröstfilé men har också betydligt mer smak.
Fler recept på:
Kantareller, Potatis, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?