Gräddig älgskavspasta

Gräddig älgskavspasta

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Smarrig älgskavspasta med kantareller och lingon.
Fler recept på:
Broccoli, Kantareller, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 1 pkt älgskav eller renskav, 240 g
    2. 200 g färska kantareller eller annan svamp
    3. 1 st skivad gul lök
    4. 2 msk smör
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm peppar
    7. 3 dl matgrädde
    8. 4 st krossade enbär
    9. 1 msk soja
    10. ev färska lingon

Gör så här

    1. 1.

      Tina skavet lite, tvätta och dela stora svampar. Stek lök, skav och svamp i smör i omgångar i en stekpanna.

    2. 2.

      Salta och peppra. Tillsätt grädde, enbär och soja och sjud några min.

    3. 3.

      Servera såsen med pasta och kokt broccoli. Strö gärna över färska lingon.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj glutenfri pasta. Laktosintolerans: Välj laktosfri matgrädde och smör.
Fler recept på:
Broccoli, Kantareller, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?