Gräddglass

Gräddglass

Av:
40 min
1 liter
Äggfri vaniljgräddglass som blir riktigt luftig och krämig. Sockermängden är relativt låg, men glassen får ändå en lyxig smak.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl Mjölk
    2. 3 msk Majsstärkels
    3. 1 st Vaniljstång
    4. 1 dl Strösocker
    5. 3 msk Rapsolja
    6. 4 dl Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Skåra vaniljstången och gröp ur fröna. Blanda frön, stång, mjölk och majsstärkelse i en kastrull.

    2. 2.

      Koka upp och låt koka tills det tjocknar. Rör ner socker och rapsolja. Låt svalna och kyl sedan.

    3. 3.

      Vispa grädden fluffig, men inte hård, och rör ner i den kylda mjölksmeten. Kör glassmeten i glassmaskin tills den är färdig.

    4. 4.

      Låt frysa i minst 3 timmar. Ta fram glassen 30 minuter innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?