Grädd/brunsås

Grädd/brunsås

Av: / Foto: Nils Wahlström
20 min
4 Måltider
Till kötteböller å mos + lingonsylt
Annons

Ingredienser

    1. 2 Msk Smör
    2. 2 Msk Vetemjöl
    3. 4 Dl Vatten
    4. 1 Tärning Buljong
    5. 5 Msk Grädde
    6. 2 Tsk Soja
    7. Salt
    8. Peppar
    9. Frivilligt Svartvinbärsgele

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och se till att det blandar sig väl. Tillsätt vattnet lite i taget under ständig vispning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning.

    2. 2.

      Smula ner buljongtärningen (eller tillsätt fonden). Tillsätt grädde och soja. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Rör då och då.

    3. 3.

      Vid behov! Rör ner gelén, så den smälter i såsen. Smaka av med peppar och salt (salt brukar inte alltid behövas då buljongtärningen är salt i sig).

Är innehållet i detta recept olämpligt?