Gourgères x 2

Gourgères x 2

Av: / Foto: Johanna Åkerberg Kassel
45 min
4 portioner
Delikata små bakade tilltugg som passar utmärkt till skumpan. Vi gör hälften med sesamfrön och hälften med citron och parmesan.
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 2 1/2 dl mjölk
    2. 1 nypa salt
    3. 125 g smör
    4. 2 1⁄3 dl vetemjöl
    5. 4–5 st ägg
    6. 1 msk svarta sesamfrön
    7. finrivet skal av 1 citron
    8. 1 dl fnriven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Koka upp mjölk med salt och smör i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet i den kokande vätskan och rör till en blank massa som lossnar lätt från kastrullens kant.

    2. 2.

      Vänd ner massan i en matberedare. Kör degen på låg hastighet och blanda ner ett ägg i taget.

    3. 3.

      Dela upp degen i två bunkar. Blanda ner de svarta sesamfröna i den ena och citron och parmesan i den andra. Blanda väl och lägg över i spritspåsar.

    4. 4.

      Låt massan svalna och spritsa klickar på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i 210° varm ugn och baka tills de har fått fin färg, 10–15 min.

Tips från kocken

Degmassan går att förbereda en dag i förväg och det går även att baka dem i förväg. Men de blir absolut godast om de gräddas precis före serveringen.
Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?