Gorgonzolalax

Gorgonzolalax

Av: / Foto: 590 kcal/portion
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lax
    2. 160 g gorgonzola, chevre
    3. 8 st salladsblad
    4. 4 st fikon
    5. 2 st rött äpple
    6. 1 st granatäpple
    7. 28 st valnötter
    8. Salt & peppar
    9. Gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Skär snitt i laxen och lägg på smord ugnsplåt eller ugnsfast form.

    3. 3.

      Fördela osten i laxsnitten. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Sätt laxen i ugnen i ca 15 minuter.

    5. 5.

      Bred ut sallad på tallrikarna.

    6. 6.

      Skiva äpplen och fikon.

    7. 7.

      Ta ur granatäppelkärnorna ur sitt skal.

    8. 8.

      Hacka valnötterna grovt.

    9. 9.

      Lägg laxen på salladen.

    10. 10.

      Dekorera med fikon, äpple, granatäpplen och valnötter.

    11. 11.

      Lägg gräslök på som "finish".

Är innehållet i detta recept olämpligt?