Gorgonzolagratinerad filé

Gorgonzolagratinerad filé

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 port
Allt gott i en form – potatis, kött, grönsaker och sås!
Fler recept på:
Fläsk, Fläskfilé, Broccoli, Potatis, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 1 kg potatis
    3. 2 msk olivolja
    4. 250 g broccoli
    5. 700 g fläskfilé
    6. 4 msk smör
  1. Svampsås

    1. 100 g champinjoner
    2. 3 msk vetemjöl
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 1 dl mjölk
    5. 150 g gorgonzolaost
    6. 2 msk konc kalvfond

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakpapper. Ringla olja över, salta, peppra och rör om. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 25 min.

    2. 2.

      Dela broccolin i små buketter och koka dem 3 min i lättsaltat vatten. Blanda potatisen och broccolin i en smord ugnsform.

    3. 3.

      Putsa köttet och skiva det i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn köttet i 2 msk smör.

    4. 4.

      Svampsås: Ansa, skiva och fräs svampen i 2 msk smör. Strö över mjöl och tillsätt grädde och mjölk. Koka upp under omrörning. Dela osten i mindre bitar och vänd ner i såsen. Tillsätt fond och koka ett par min. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Fördela hälften av såsen på potatisen, peta med en gaffel så att såsen rinner ner mellan bitarna. Lägg fläskfiléskivorna i rader på potatisen. Häll resterande sås över köttet. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Fler recept på:
Fläsk, Fläskfilé, Broccoli, Potatis, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?