Gorgonzolabiffar

Gorgonzolabiffar

Av:
25 min
4 personer
Annons

Ingredienser

  1. Färs

    1. 500 g blandfärs
    2. ½ dl ströbröd
    3. 3/4 dl vatten
    4. 1 msk finhackad lök
    5. 1 st ägg
    6. 1 tsk salt
    7. 1 krm peppar
    8. 75 g gorgonzola
  2. Sås

    1. 2 dl creme fraiche
    2. 1 dl vatten
    3. 1 msk kalvfond
    4. 1 tsk soja
    5. 50 g gorgonzola
    6. 2 tsk vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Låt ströbrödet svälla i vatten 10 minuter. Rör ner övriga ingredienser

    2. 2.

      Forma 8 biffar och tryck in en bit gorgonzola i varje. Stek

    3. 3.

      Koka upp allt utom mjöl till såsen. Rör ut mjölet i vatten och red av. Låtkoka i 5 minuter

    4. 4.

      Servera biffarna med såsen, klyftpotatis och haricot verts.

Är innehållet i detta recept olämpligt?