Gongbao Jiding

Gongbao Jiding

Av:
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kycklingfilé
    2. 6 cm ingefära
    3. 8 st vitlöksklyftor
    4. 2 st stora röda chili
    5. 8 st vårlökar
    6. 2 st röda paprikor
    7. 2 dl orostade jordnötter
    8. 1-2 msk jordnötsolja
  1. Marinad

    1. 6 msk risvin (eller saké)
    2. 1 tsk salt
    3. 3 msk maizena
  2. Sås

    1. 6 msk risvin (eller saké)
    2. 4,5 msk maizena
    3. 9 msk vatten
    4. 6 msk strösocker
    5. 6 msk svart risvinäger
    6. 9 msk ljus kinesisk soja

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingar i små munsbitar och marinera i en skål med risvin, salt och maizena. Låt gärna ligga 10-20 minuter.

    2. 2.

      Rosta jordnötterna i stekpanna på låg värme tills de fått fin ljusbrun färg. Ställ åt sidan i en skål.

    3. 3.

      Riv ingefäran fint. Hacka vitlöken. Kärna ur och skiva chilin tunt. Skär vårlöken och paprikorna i små munsbitar.

    4. 4.

      Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål som rymmer minst 0,7 l. För att undvika att maizenan klumpar sig, blanda gärna denna med vattnet först. Sockret behöver inte lösa sig.

    5. 5.

      Värm woken. Tillsätt jordnötsolja.

    6. 6.

      Fräs kycklingen tillsammans med ingefära, vitlök, chili och paprika. Ofta fastnar en del av marinaden i bottnen av woken, men det gör inget.

    7. 7.

      När kycklingen är genomstekt, tillsätt vårlök, paprika och jordnötter. Stek i en minut. Rör om i såsen och häll den i woken. Rör om och stek i 1 minut.

    8. 8.

      Servera med ris och någon wokad grönsak.

Är innehållet i detta recept olämpligt?