Gong Bao-kyckling

Gong Bao-kyckling

Av: / Foto: http://www.kinesiskarecept.se/recept/gon
30 min
3 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kycklingfilé
    2. 1/2 tsk salt
    3. 1 msk majsstärkelse
    4. 1 st ägg
    5. 8 st torkade chilifrukter
    6. 1/2 st purjolök
    7. 3 klyftor vitlök
    8. 3 skivor ingefära
    9. 2 dl salta jordnötter
    10. 1 tsk sichuanpeppar
    11. 4 msk matolja
  1. Sås

    1. 2 msk mörk risvinäger
    2. 2 msk strösocker
    3. 2 msk kinesiskt matlagningsvin
    4. 1/3 msk ostronsås
    5. 1 msk ljus soja
    6. 1/3 msk mörk soja

Gör så här

    1. 1.

      Halvera chilifrukterna och finhacka ingefära och vitlök. Dela purjolöken längs med i mitten och skär i bitar.

    2. 2.

      Tärna kycklingfilé och marinera med salt, vitan från ägget, majsstärkelse och lite matolja.

    3. 3.

      Blanda ingredienserna till såsen i en skål.

    4. 4.

      Hetta upp matolja i en stek eller wokpanna. Woka kycklingen snabbt tills den blir ungefär 80% klar. Lägg åt sidan.

    5. 5.

      Fräs sichuanpeppar i matolja tills du känner doften av den. Ta bort sichuanpepparen men behåll oljan.

    6. 6.

      Lägg i jordnötterna och fräs tills de är gyllene. Obs! Det kan gå snabbt! Lägg nötterna åt sidan men behåll oljan t.ex. med en sil.

    7. 7.

      Fräs purjolöken, vitlöken, ingefäran och chilin i oljan.

    8. 8.

      Häll ner kycklingen och blanda.

    9. 9.

      Häll över såsen och woka på hög värme tills såsen tjocknat något.

    10. 10.

      Strö över jordnötterna och woka i ytterligare 10 sekunder. Servera med ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?