Godaste rabarberpajen med hallon och vit choklad

Godaste rabarberpajen med hallon och vit choklad

Av: / Foto: Emmy Lundström
20 min
6 225 grader
Rabarber och hallon är inte bara vackra ihop, de är också en oemotståndlig kombo när det gäller smak. En paj går alltid hem som fika, antingen bara som den är eller med vispgrädde till
Annons

Ingredienser

  1. Smuldeg

    1. 2 Dl Vetemjöl
    2. 1 Dl Mandelspån
    3. 2 Msk Strösocker
    4. 100 Gram Smör
  2. Fyllning

    1. 5 Dl Hackade Raberber
    2. 5 Dl Hallon
    3. 75 Gram Vit choklad
    4. 2 Msk Strösocker
    5. Ev 1,5 Msk Potatismjöl
  3. Topping

    1. 25 Gram Hackad vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda samman med mjölblandningen så att det blir en grynig massa. Blanda i mandelspånen.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en pajform. Strö över potatismjöl ifall du använder frysta bär. Smula degen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 15—20 minuter.

    3. 3.

      Strö över vit choklad över pajen medan den fortfarande är varm. Servera tillsammans med vaniljglass eller vaniljkräm.

Är innehållet i detta recept olämpligt?