Godas surdegsbröd -Evas variant

Godas surdegsbröd -Evas variant

Av:
20 min
3 Limpor
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 dl havregryn
    2. 1,5 dl rågflingor
    3. 1 dl solroskärnor
    4. 1 dl linfrön
    5. 0,5 dl sesamfrön
    6. 0,75 dl rågkross
    7. 25 g salt
    8. 1 msk kummin
    9. 9 msk surdeg
    10. 500 g grovt rågmjöl
    11. 820 g vetemjöl
    12. 1,4 l vatten

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla torra ingredienser utom mjölet.

    2. 2.

      Blanda vatten, rumstempererat,och surdeg och rör ned.

    3. 3.

      Blanda i mjölet. Rör tills en slät tjock smet, det blir ingen deg. Går bra att röra för hand. Ingen köksmaskin behövs.

    4. 4.

      Klä 3 stycken 1,5 liters avlånga bakformar med bakplåtspapper alt smörj dem väl.

    5. 5.

      Fördela smeten i formarna. Täck med plast. Låt jäsa 10-12 timmar i rumstemperatur. Passar bra att göra över natten.

    6. 6.

      Glöm ej att fylla på den odiskade surdegsburken med lite vatten och ett par msk mjöl.

    7. 7.

      Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 1 timme i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?