Goda kalljästa frukostbullar

Goda kalljästa frukostbullar

Av: / Foto: Minna Wendt
30 min
12 St
Degen görs snabbt och jäser under natten. Utbakning tar 5 min. Brödet i ugnen 15 min innan frukostklara varma bullar. Godast samma dag. honung kan byta ut brödsirap. Grahamsmjöl är inte nödvändigt, annat fullkornsmjöl kan användas.
Annons

Ingredienser

  1. Degen

    1. 12,5 Gram Jäst (osötad)
    2. 2 Tsk Salt
    3. 2 Msk Brödsirap/honung
    4. 2 Msk Rapsolja
    5. 0,5 Liter Vatten
    6. 1 Dl Sesamfrön
    7. 2,5 Dl Grahamsmjöl
    8. Ca 8 Dl Vetemjöl
  2. Utbakning (topping)

    1. 0,5 Dl Valmofrön
    2. Ca 1 Dl Grahamsmjöl

Gör så här

    1. 1.

      Blanda jäst, salt och brödsirap eller honung med lite av vattnet tills det löser sig i en bunke

    2. 2.

      Blanda ner det resterande vattnet i bunken.

    3. 3.

      Tillsätt fröna, det grova mjölet och bearbeta degen med en degspade

    4. 4.

      Ha i vetemjölet i omgångar tills degen släpper från bunken (degen ska fortfarande vara lite kladdig).

    5. 5.

      Strö över lite grovt mjöl över degen.

    6. 6.

      Lägg lock eller handduk på bunken och låt degen jäsa på ett svalt/kallt ställe under natten.

    7. 7.

      Utbakning sätt på ugn: 200*C Lossa degen från kanterna och ta ut degen försiktigt på ett mjölat och valmoströsslat bakbord.

    8. 8.

      Fös ihop degen försiktigt och dela i ca 12 delar.

    9. 9.

      Vik ihop varje bulle med den klibbiga delen ihop och forma lätt till en bulle.

    10. 10.

      Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

    11. 11.

      Nu har du underbart goda frukostbullar!

Är innehållet i detta recept olämpligt?