Goda fisksoppan

Goda fisksoppan

Av:
45 min
4 portioner
Lättlagad festgryta
Annons

Ingredienser

    1. 400 g torskfilé
    2. 300 g laxfilé
    3. ½ purjolök
    4. ½ gul lök
    5. 1 msk smör
    6. 1 st vitlöksklyfta
    7. 1½ tsk tomatpuré
    8. 1½ tsk salt
    9. 1 tsk timjan
    10. 1 tsk basilika
    11. 2½ dl torrt vitt vin
    12. 1½ st fiskbuljongtärning
    13. 2 dl grädde
    14. 1 dl crème fraiche
    15. 2 dl vatten
    16. 1 pkt saffran
    17. 300 g räkor
    18. 1 burk musslor 150 g

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.

    2. 2.

      Smält smöret i stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken tills den blivit glansig och genomskinlig.

    3. 3.

      Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, basilika, salt och timjan. Låt detta fräsa en kort stund.

    4. 4.

      Tillsätt vin & buljongtärning. Låt detta koka i några minuter.

    5. 5.

      Rör ner crème fraiche, vatten, saffran och grädde. Sjud i cirka 15 minuter.

    6. 6.

      Dela torskfiléerna och laxfiléerna i mindre kuber och häll ner. Sjud ytterligare 7 minuter.

    7. 7.

      Skala räkorna och tillsätt dom och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonäs och varmt bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?