Gnocchigratäng

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Recept på snabblagad gnocchigratäng.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g broccolibuketter
    2. 200 g fryst bladspenat
    3. 1 msk smör Ⓛ
    4. salt och peppar
    5. 1 vitlöksklyfta
    6. 3 dl matlagningsgrädde Ⓛ
    7. 800 g potatisgnocchi
    8. 100 g cocktailtomater, halverade
    9. 3 dl riven lagrad ost Ⓛ
    10. 2 msk pinjenötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Koka broccolin 5 minuter i lättsaltat vatten.

    2. 2.

      Tina spenaten och fräs den i smör. Salta, peppra och pressa i vitlök. Häll i grädde.

    3. 3.

      Lägg gnocchin i en ugnsform. Strö över tomater och broccoli. Häll på spenatgräddblandningen och avsluta med riven ost och pinjenötter.

    4. 4.

      Gratinera mitt i ugnen 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?