Gnocchi med bacon och färska tomater

Gnocchi med bacon och färska tomater

Av: / Foto: Sandra
45 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 2 st Gullök
    2. 2 klyftor Vitlök el rökt vitlök
    3. 240 g Bacon
    4. 500 g Gnocchi
    5. 8-10 st Cocktail tomater
    6. 1 msk Herbs de Provence
    7. 10 blad Färsk basilika
    8. 1-2 tsk Parmesanost/portion

Gör så här

    1. 1.

      Hacka upp löken och stek på medelhög värme i lite olivolja. Häll även i örtblandningen (herbs de provence) samt salt och peppar. Rör då och då. Löken ska bli mjuk och gärna få lite färg.

    2. 2.

      Släng i hackad eller pressade vitlöksklyftor och rör om.

    3. 3.

      Dags att tillsätta bacon! Skurna i skivor, ca 2cm breda. Låt det steka på medelhögvärme tills fettet brytits ner, gummiaktig baconfett vill vi ju inte ha. Hacka den färska basilikan och lägg i stekpannan.

    4. 4.

      När du stekt klart bacon, smaka gärna av och tillsätt mer krydda om det behövs.

    5. 5.

      Häll i de färska gnochhisarna i stekpannan, dessa behövs inte förkokas!

    6. 6.

      Halvera tomaterna och släng ner i stekpannan. Tillsätt även resten av basililan. Låt steka tills gnocchisarna är mjuka.

    7. 7.

      Ta gärna några extra blad av basilikan och använd som garnityr. Häll upp i pastatallrik och riv parmesan efter smak.

Är innehållet i detta recept olämpligt?