Glutenfritt Naan

Glutenfritt Naan

Av:
90 min
4 bröd
Ett ägg- och glutenfritt naan (indiskt bröd). Passar utmärkt till en indisk gryta istället för potatis eller ris. Receptet ger 4 bröd och det passar utmärkt till 4 portioner. 240 gram "Finax Mjölmix" motsvarar 4 dl mjöl.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g Jäst
    2. 1,5 dl Vatten, 37°C
    3. 2 tsk Socker
    4. 1 tsk Fiberhusk
    5. 240 g Finax Mjölmix
    6. 0,5 tsk Salt
    7. 25 g Smör
    8. 2 msk Naturell yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till 37°C.

    2. 2.

      Häll vattnet över jästen och rör ut den. Tillsätt socker och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

    3. 3.

      Smält smöret och tillsätt det och övriga ingredienser till degspadet.

    4. 4.

      Rör ihop till en kletig deg och låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 250 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

    6. 6.

      Dela degen i fyra eller åtta delar och knåda dem med mjöl en liten stund. Mjöla ett bakbord och kavla ut till ovala, 0,5 centimeter tunna bröd.

    7. 7.

      Pensla bröden med naturell yoghurt och grädda dem i omgångar mitt i ugnen i 7-9 minuter.

    8. 8.

      Servera bröden varma som tillbehör till en indisk gryta, till exempel en korma.

Är innehållet i detta recept olämpligt?