Glutenfritt knäckebröd med kummin

Kay

Glutenfritt knäckebröd med kummin

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl sorghum/durra
    2. 1 dl glutenfria havregryn
    3. 1 dl solrosfrön
    4. 1 dl sesamfrön
    5. 1/2 dl pumpakärnor
    6. 1/2 dl linfrön
    7. 2 tsk kummin
    8. 1/2 tsk salt
    9. 1/2 dl rapsolja
    10. 2 dl kokande vatten

Gör så här

    1. 1.

      Blanda rubbet och stjälp upp på ett bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på degen och tryck ut den med händerna eller en brödkavel. Se upp så att du inte gör brödet för tunt, då kan det lätt spricka.

    2. 2.

      Ta bort det övre pappret och ruta brödet om du vill. Strö över flingsalt, helst mineralsalt.

    3. 3.

      Baka mitt i ugnen i varmluft på högst 70 grader. Håll ugnsluckan på glänt så att fukten kommer ut och försök att ha tålamod i cirka 2 timmar. Toppa med valfritt pålägg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?