Glutenfritt knäckebröd

Glutenfritt knäckebröd

Av: / Foto: Ragnar Òmarsson
50 min
4 personer
Recept på ett glutenfritt knäckebröd.
Fler recept på:
Knäckebröd, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl majsmjöl
    2. 1/2 dl linfrö
    3. 1/2 dl sesamfrö
    4. 3/4 dl solrosfrö
    5. 1/2 dl pumpafrön
    6. 3 krm salt
    7. 1/2 dl solrosolja
    8. 2 1/2 dl kokande vatten
    9. 1 tsk kummin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke, häll i oljan och det kokande vattnet.

    3. 3.

      Tryck ut degen på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper över degen och kavla.

    4. 4.

      Skär degen i lagom stora bitar.

    5. 5.

      Strö över lite kummin.

    6. 6.

      Grädda ca 30 min.

Tips från kocken

Du kan byta ut kumminet i knäckebrödet mot timjan, rosmarin eller flingsalt.
Fler recept på:
Knäckebröd, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?