Glutenfritt fröknäcke med soltorkade tomater

Glutenfritt fröknäcke med soltorkade tomater

Av: / Foto: Sophie Håkansson
1 plåt
Baka ett knaprigt fröknäcke med linfrön, solrosfrön och soltorkade tomater. Dessutom är det helt glutenfritt!
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl linfrön
    2. 1 ½ dl vatten
    3. 3 soltorkade tomater
    4. 1 dl solrosfrön
  1. Du behöver även:

    1. solrosolja
    2. blå vallmofrön
    3. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg linfröna i vatten, låt stå i ca 12 timmar.

    2. 2.

      Finhacka de soltorkade tomaterna. Mixa solrosfröna i mixer och tillsätt därefter de ”slemmiga” linfröna och tomathack.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 100°.

    4. 4.

      Pensla ett bakpapper med solrosolja och bre ut smeten tunt och jämnt. Toppa med blå vallmofrö och flingsalt.

    5. 5.

      Grädda i ugnen ca 70 minuter. Öka sedan värmen till 150° och grädda ytterligare ca 35 minuter tills knäckebröden är härligt frasiga.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?