Glutenfritt fröknäcke

Glutenfritt fröknäcke

Av:
10 min
50 bitar
Sprött och gott utan gluten och tillsatt fett. De är oerhört lättbakade, det enda som tar tid är gräddningen. Goda till ost eller bara att äta som snacks. Det är också gott att äta dem smulade på frukostfilen.
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 150° (varmluft 140°)
    2. 3 dl solrosfrön
    3. 1 dl skalade sesamfrön
    4. 1 dl linfrön
    5. ½ dl mörka psylliumfrön
    6. ½ dl psylliumhusk
    7. 1¼ tsk salt
    8. 4 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150° (varmluft 140°).

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser. Rör ner vattnet och låt svälla 5 minuter. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Grädda 40 minuter mitt i ugnen, ta ut och skär i bitar. Alternativt kan du bryta dem i bitar efter gräddningen. Fortsätt grädda ytterligare 20 minuter tills de känns torra. Sänk värmen till 125° om de verkar bli för bruna. Grädda plåt 2 på samma sätt om du inte har varmluftsugn. I varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna samtidigt. Låt dem gärna stå och torka på eftervärmen i ugnen efter gräddningen.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?