Glutenfria våfflor med nötchokladkräm

Glutenfria våfflor med nötchokladkräm

Av: / Foto: Pontus Ferneman
5 laggar
Dessa läckra våfflor blir allra godast med hemlagad nötchokladkräm och färska bär – så gott!
Fler recept på:
Vegan
Annons

Ingredienser

  1. Glutenfria våfflor:

    1. 25 g smör
    2. 1½ dl maizena majsstärkelse
    3. 1½ dl glutenfri mix, t ex Finax
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 1 krm salt
    6. 1 dl mjölk
    7. 1 dl vatten
  2. Hemlagad 
nötchokladkräm:

    1. 200 g hasselnötter
    2. 100 g mörk choklad
    3. 25 g vit choklad
    4. 1 msk neutral olja, 
typ solrosolja
    5. ½ dl florsocker
    6. 1 tsk vaniljsocker
    7. ½ krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Våfflorna: Smält smöret. Ta kastrullen från värmen.

    2. 2.

      Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk och vatten under omrörning. Rör 
i smöret.

    3. 3.

      Pensla våffeljärnet med smör. Grädda våfflorna till fin färg.

    4. 4.

      Nötchokladkräm: Sätt ugnen på 200°.

    5. 5.

      Rosta nötterna i ugnen tills skalen börjar spricka. Lägg de varma nötterna i en ren handduk och gnugga av skalen.

    6. 6.

      Mixa nötterna länge i mat
beredare tills det bildas ett nöt
smör.

    7. 7.

      Hacka och smält mörk och 
vit choklad över vattenbad eller i mikro. Rör i oljan.

    8. 8.

      Häll ner chokladen i nötsmöret. Mixa tillsammans med florsocker, vaniljsocker och salt till en jämn kräm.

Fler recept på:
Vegan
Är innehållet i detta recept olämpligt?