Glutenfria våfflor med karamellgrädde

Glutenfria våfflor med karamellgrädde

Av: / Foto: Pontus Ferneman
8 laggar
Våra glutenfria våfflor är precis lika goda och frasiga som våra "vanliga" våfflor. Den lena karamellgrädden blir ett perfekt tillbehör!
Annons

Ingredienser

    1. 125 g smör
    2. 4½ dl glutenfri mjölmix, t ex Finax
    3. ½ tsk salt
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 3 dl mjölk
    6. 2½ dl kallt vatten
  1. Karamellgrädde:

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 1½ dl karamelliserad mjölk
    3. 75 g mörk choklad, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Våfflor: Smält smöret. Ta från värmen.

    2. 2.

      Blanda mjölmixen med salt och bakpulver. Vispa samman med mjölken och vattnet till en slät smet. Tillsätt smöret. Låt stå och svälla minst 10 min.

    3. 3.

      Grädda smeten till våfflor i smort våffeljärn.

    4. 4.

      Karamellgrädde: Vispa grädden ganska löst.

    5. 5.

      Vänd samman med den karamelliserade mjölken och chokladen. Servera gärna tillsammans med färska bär och banan till våfflorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?