Glutenfria semlor med Nutella

Glutenfria semlor med Nutella

Av: / Foto: Pontus Ferneman
10 st
Vispad grädde och nutella – wow så gott i semlorna. Det här receptet på semlor är dessutom helt glutenfritt!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 75 g smör
    3. 2 1/2 dl mjölk
    4. 25 g jäst
    5. 2 1/2 tsk fiberhusk
    6. 1 ägg
    7. 3/4 dl strösocker
    8. 1 tsk stött kardemumma
    9. 1 tsk bakpulver
    10. 1 krm salt
    11. 5 dl glutenfri mjölmix
  1. Fyllning

    1. 500 g nutella
    2. 3 dl vispgrädde
  2. Pensling och garnering

    1. ägg
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli 37°. Smula ner jästen i en skål. Lös den i vätskan. Blanda i fiberhusk. Låt svälla 10–15 min.

    2. 2.

      Tillsätt ägget. Blanda socker, kardemumma, bakpulver, salt och mjölmix. Rör sedan ner i vätskan och arbeta samman degen noga. Låt jäsa under duk ca 30 min.

    3. 3.

      Dela degen i 10–12 bitar. Forma till bullar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 40 min.

    4. 4.

      Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt svalna.

    5. 5.

      Skär av lock på bullarna. Gröp ev ur bullarna lite.

    6. 6.

      Fyllning: Fördela nutella på bullarna. Vispa grädden och spritsa den på bullarna. Lägg på locken. Sikta över lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?