Glutenfria semlor, grundrecept

Glutenfria semlor, grundrecept

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
2 längder
Grundrecept på glutenfria semlor.
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör eller margarin
    2. 2 1/2 dl mjölk
    3. 25 g jäst
    4. 1 tsk fiberhusk
    5. 1/2 dl strösocker
    6. 1 tsk kardemumma, malen
    7. 1 st ägg
    8. 7 dl glutenfri mjölmix, finmix Semper
    9. 2 tsk bakpulver
  1. Pensling

    1. 1 st ägg
  2. Fyllning

    1. 200 g mandelmassa
  3. Inkråm

    1. 1/2–1 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

    2. 2.

      Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt degvätskan och rör ut jästen. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 min.

    3. 3.

      Tillsätt övriga ingredienser, arbeta degen smidig, låt jäsa 45 minuter under bakduk.

    4. 4.

      Spritsa eller rulla ut till en längd och bullar, låt jäsa ytterligare 20 min.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    6. 6.

      Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för längder och 10 minuter för bullar.

    7. 7.

      Låt kallna. Skär toppen av längden/bullarna och gröp ur lite inkråm i varje bulle/längd.

    8. 8.

      Blanda med riven mandelmassa och grädde.

    9. 9.

      Vispa grädden och lägg i bullarna/längderna.

    10. 10.

      Toppa med locken och pudra över florsocker. Skär upp i bitar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?