Glutenfria scones

Glutenfria scones

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
8 stycken
Smarriga glutenfria scones!
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl fint glutenfritt mjöl
    2. 1 dl glutenfria havregryn, Semper
    3. 1/2 dl bovetemjöl
    4. 2 tsk bakpulver
    5. 1/2 tsk salt
    6. 50 g smör eller margarin
    7. 2 dl naturell yoghurt, filmjölk eller mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 °C.

    2. 2.

      Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Klicka ner matfettet och hacka samman till en småsmulig massa.

    3. 3.

      Tillsätt vätskan och arbeta snabbt samman till en något kletig deg.

    4. 4.

      Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt och grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Servera dem nygräddade.

Är innehållet i detta recept olämpligt?