Glutenfria mazariner med smak av hallon

Glutenfria mazariner med smak av hallon

Av: / Foto: Anders Norrsell
26 kakor
Mazariner passar utmärkt att baka glutenfria. Skalet blir härligt sprött och mumsigt. Kakorna går också utmärkt att frysa in.
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar:

    1. 300 g rumsvarmt smör eller margarin
    2. 240 g mandelmjöl
    3. 140 g glutenfritt havremjöl
    4. 2 dl strösocker
    5. 3 1/4 dl Maizena majsstärkelse, ca 180 g
    6. 2 äggulor
    7. 11/2 tsk vaniljsocker
  2. Fyllning:

    1. 250 g riven mandelmassa
    2. 1/2 dl strösocker
    3. 125 g rumsvarmt smör eller margarin
    4. 2 ägg
    5. 3/4 dl hallonsylt
  3. Glasyr:

    1. 2 dl florsocker
    2. 1 1/2 msk vatten
    3. 1-3 krm röd hushållsfärg
  4. Garnering:

    1. hallon
    2. siktat florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, vi använde en matberedare. Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfilm. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

    3. 3.

      Ta ut degen och dela den i 26 lika stora bitar. Placera degbollarna i mazarinformar och tryck ut degen i formen. Förgrädda mazarinbottnarna ca 10 minuter.

    4. 4.

      Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt matfett och rör tills du har en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Fördela lite hallonsylt i bottnen på varje mazarin. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på plåtar och grädda 13–15 minuter. Ta ut och låt svalna.

    5. 5.

      Blanda ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna. Garnera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?