Glutenfria kokosflarn med punschkräm

Glutenfria kokosflarn med punschkräm

Av:
25 min
20 st
Enklare kan det inte bli. Du gör allt i en kastrull och sedan klickar du ut smeten direkt på plåten. Flarnen är goda att servera även utan kräm, dessutom passar de att servera som tillbehör till glass.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 50 g smör
    3. 1 dl strösocker
    4. 2 msk majsstärkelse
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 3 dl kokosflingor
    7. 1 st ägg
  1. Punschkräm

    1. 50 g rumsvarmt smör
    2. 1 dl florsocker
    3. 1 st äggula
    4. 2 msk punsch

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret. Blanda majsstärkelse, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör sist ner ägget.

    3. 3.

      Lägg små teskedsstora klickar glest på plåtar med bakplåtspapper. Obs! De flyter ut väldigt mycket.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen cirka 7 minuter tills kakorna fått fin ljus färg.

    5. 5.

      Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt gulan och därefter punschen droppvis. Vispa ihop till en kräm. Bred den på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg dem dubbla.

Är innehållet i detta recept olämpligt?