Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar

Av:
220 min
40 bullar
Saftiga och lättbakade kanelbullar utan ägg och gluten. Degen är lätt att hantera och bullarna jäser fint.
Annons

Ingredienser

  1. Bullar

    1. 50 g Jäst
    2. 5 dl Mjölk, kall
    3. 2 msk Fiberhusk
    4. 140 g Vit sirap
    5. 0,5 tsk Salt
    6. 1 tsk Kardemumma
    7. 900-1000 g Finax mjölmix
    8. 150 g Smör
    9. 1,5 dl Kesella
  2. Fyllning

    1. 150 g Smör
    2. 80 g Strösocker
    3. 2-2,5 msk Kanel
    1. Mjölk/yoghurt
    2. Pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Ta fram smör till bulldegen och fyllningen och låt det bli mjukt.

    2. 2.

      Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt resten. Rör ner fiberhusk och låt degspadet svälla i 10 minuter.

    3. 3.

      Blanda spadet med övriga ingredienser till degen i en hushållsmaskin. Arbeta degen länge, ca 10 minuter. Elvisp fungerar också bra. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

    4. 4.

      Dela degen i två delar och knåda dem för sig. Baka ut med mer mjöl om det behövs.

    5. 5.

      Kavla ut till en degbit i taget till rektangulär platta, ca 3-4 millimeter tjock.

    6. 6.

      Blanda smör, socker och kanel till fyllningen och bred på hälften i ett tunt lager på degen, men inte ända ut i kanten.

    7. 7.

      Rulla ihop och skär till 20 bullar. Lägg i formar och låt jäsa under bakduk i minst 2 timmar. Gör likadant med resten av degen.

    8. 8.

      Sätt ugnen på 250 grader när bullarna jäst färdigt.

    9. 9.

      Pensla med mjölk eller naturell yoghurt och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 11-13 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?