Glutenfria havrefrallor

Glutenfria havrefrallor

Av:
60 min
12 st
Saftiga, goda och näringsrika naturligt glutenfria frallor med havregryn och havremjöl. De här frallorna är helt klart en ny frukostfavorit hos mig!
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 2 dl mjölk
    3. 2 dl vatten
    4. 1 msk fiberhusk
    5. 3 dl havregryn
    6. 1 tsk salt
    7. 2 msk ljus sirap
    8. 0,5 dl rapsolja
    9. 1 dl teffmjöl/havremjöl
    10. 4 dl glutenfritt havremjö

Gör så här

    1. 1.

      1.Smula ner jästen i en bunke.

    2. 2.

      2.Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vätskan.

    3. 3.

      3.Vispa ner resten av vätskan samt fiberhusk och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.

    4. 4.

      4.Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Degen ska vara kladdig

    5. 5.

      5.Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter

    6. 6.

      6.Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med havremjöl. Dela degen i 12 bitar och forma runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

    7. 7.

      7.Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter

    8. 8.

      8.Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?