Glutenfria grissini

Glutenfria grissini

Av:
70 min
30 stycken
Recept på glutenfria grissini.
Annons

Ingredienser

    1. 1/4 pkt jäst
    2. 2 dl ljummet vatten
    3. 1 1/2 msk rapsolja
    4. 1/2 tsk strösocker
    5. 1/2 tsk salt
    6. 1/2 msk fiberhusk
    7. 225 g Finax mjölmix, ca 3 dl
  1. Pensling

    1. 2 msk mjölk
    2. 3 msk riven parmesan
    3. 1 msk sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, socker, salt och fiberhusk. Låt svälla 5 minuter, tillsätt mjölmix och arbeta degen väl. Låt jäsa 30 minuter.

    2. 2.

      Lägg över i spritspåse och tryck ut ca 20 cm långa stänger på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare 15 minuter.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200°.

    4. 4.

      Pensla grissinin med mjölk och strö över parmesan och/eller sesamfrön. Grädda ca 20 minuter.

    5. 5.

      Vänd runt grissinin och låt ligga kvar i ugnens eftervärme en stund för att bli knapriga.

Är innehållet i detta recept olämpligt?