Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka

Av:
40 min
1 St
3 ägg 3 dl strösocker 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 dl (75 g) potatismjöl 2 1/2 dl (150 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 75 g smör 1 dl mjölk Smör och potatismjöl till formen
Annons

Ingredienser

    1. 3 Ägg
    2. 3 dl Strösocker
    3. 2 tsk Fiberhusk
    4. 2 tsk Vaniljsocker
    5. 2 tsk Bakpulver
    6. 75 g Potatismjöl
    7. 150 g Mjölmix
    8. 75 g Smör
    9. 1 dl Mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

    3. 3.

      Smält smöret och blanda med mjölken.

    4. 4.

      Vänd eller sikta ner de torra ingredienserna i smeten växelvis med vätskan. Rör försiktigt till en jämn smet utan klumpar.

    5. 5.

      Smöra en sockerkaksform och mjöla med potatismjöl.

    6. 6.

      Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, när den är torr är sockerkakan färdig. Ta ut kakan och låt den stå i formen i minst 5 minuter innan du stjälper upp den.

Är innehållet i detta recept olämpligt?