Glutenfri smulpaj med rabarber och hallon

Glutenfri smulpaj med rabarber och hallon

Av: / Foto: Glutenfrittbyme
40 min
Smulpaj är alltid gott! Den här syrliga pajen är underbar en sommardag.
Annons

Ingredienser

    1. 400 gram rabarber
    2. 1 1/2 dl hallon
    3. 3 msk socker till rabarberna
    4. 150 gram kallt smör
    5. 144 gram mjölmix
    6. 1 1/2 dl glutenfria havregryn
    7. 1 1/2 dl socker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      skiva rabarberna och lägg i en pajform tillsammans med hallonen. Strö över sockret.

    3. 3.

      dela smöret i bitar i en bunke.

    4. 4.

      Häll i övriga ingredienser och blanda till en smulig deg.

    5. 5.

      Strö över smulorna över rabarberna och hallonen.

    6. 6.

      Grädda mitt i ugnen i 20-30 min.

    7. 7.

      Låt pajen svalna liten och servera den ljummen med vaniljsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?