Glutenfri saffranskladdkaka med lingon och vispgrädde

Glutenfri saffranskladdkaka med lingon och vispgrädde

Av: / Foto: Ellen Mörk
Saftig saffranskladdkaka uppskattas av de flesta, och denna variant utan gluten är minst lika god som originalet med vetemjöl. Servera med lingon och en klick vispgrädde.
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl bovetemjöl
    2. 1 dl majsmjöl
    3. 1 dl rårörssocker
    4. 100 g smör
    5. 200 g vit choklad
    6. 3 ägg
    7. 2 msk vaniljsocker
    8. 3 msk sirap
    9. 1 påse saffran
    10. lite salt
    11. Kokosflingor och smör till formen
  1. Till servering:

    1. Grädde och lingon

Gör så här

    1. 1.

      Ställ ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Blanda ihop alla torra ingredienser.

    3. 3.

      Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna.

    4. 4.

      Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd.

    5. 5.

      Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter.

    6. 6.

      Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar.

    7. 7.

      Servera sedan med grädde och lingon.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?